Volleyballen tot op hoge leeftijd

Reünie 100 jaar actief bij Scarabee

Volleyballen tot op hoge leeftijd

jubileum_59_ww
Ter Aar – Volleybalvereniging Scarabee viert deze maand een bijzonder jubileum. Drie van haar leden spelen, sinds 1982, al ruim drieëndertig jaar samen. En dat opgeteld betekent dus een feestje voor 100 jaar Scarabee.

Op zaterdag 17 oktober hadden Jacques Gaastra, Jan Corbijn en Hans Hoogeboom hun sportieve vrienden uitgenodigd voor een reünie. Medespelers en trainers van toen en nu kwamen zelfs uit Markelo (John van der Vegt) en Wageningen (Jan Knoben) naar de Ter Aarse sporthal De Vlinder voor het gebruikelijke recept: een hapje, een drankje en een potje volleybal. De jubilarissen, alle drie rond de zestig, spelen dit competitieseizoen in de vierde klasse van de Nederlandse volleybalbond en denken nog niet aan stoppen.

Wedstrijdshirt

Na een hartelijke begroeting, koffie met gebak en een beetje bijpraten ging het gezelschap richting kleedkamer en volleybalveld. Zonder dat iemand het zag, had Wim Griffioen zich na drieëntwintig jaar weer in zijn laatste wedstrijdshirt gehesen. De oud-volleyballer kon in het veld nog prima meekomen, maar moest na afloop in de kleedkamer wel bijna uit zijn te strakke shirt geknipt worden. En in de bedompte doucheruimte sprak de ene volleyballer met een brede grijns tegen de andere: ‘Je wordt ouder, papa!’

Nadat iedereen weer op adem was gekomen, verplaatste het gezelschap zich voor een gezellige nazit naar een feestzaaltje in De Vlinder. Oude lichtbeelden, foto’s en herinneringen kwamen tevoorschijn. Weet je nog: Sjaak – de Beuker – Gaastra met zijn snoeiharde aanval over links? George Reurings met zijn befaamde zijwaartse Reuringsrol? En de sokken van Joost Scholte? Namens het bestuur sprak Marianne Verkade de jubilarissen toe en overhandigde hen een nieuwe sporttas. Daarmee kunnen ze nog heel wat jaren verder.

geschreven door Paul Mons
uit Witte weekblad, editie Nieuwkoop, week 43 2015