Nederland – Ukraine

14 September speelde het Nederlandse volleybalteam een wedstrijd tegen Ukraine. De wedstrijd werd gespeeld in Ahoy in Rotterdam en was een poulewedstrijd voor het europees kampioenschap.

De feestcommissie had geörganiseeerd dat Scarabeeërs naar de wedstrijd konden. Met 15 man gingen we naar Rotterdam om de volleyballers aan te moedigen. Het werd een mooie, maar vooral spannende wedstrijd. Gelukkig in het voordeel van Nederland beslist, met 28-26, 29-27 en 25-21. Wij hopen op een goed vervolg in dit toernooi.

Zo zie je maar weer, bij Scarabee zitten vele liefhebbers van deze prachtige sport.

Nederland – Ukraine 3-0, Ahoy Rotterdam, 14 september2019

Trainingstijden 2019-2020

Hierbij de trainingstijden van het seizoen 2019-2020.

De trainingen voor de senioren beginnen op dinsdag 27 augustus en de trainingen voor de jeugd beginnen op 3 september.


Veld 1Veld 2Veld 3Veld 4
17:30-18:00Mini 2/3Mini 4JC1MC1
18:00-18:30Mini 2/3Mini 4JC1MC1
18:30-19:00JA1JB1JC1MC1
19:00-19:30JA1JB1D4D3
19:30-20:00JA1JB1D4D3
20:00-20:30D1D2D3/D4DR
20:30-21:00D1D2HRDR
21:00-21:30D1D2HRDR
21:30-22:00H1H2HRH3
22:00-22:30H1H2.H3
22:30-23:00H1H2.H3

Verenigingsexperts heeft Scarabee die?!

VereningsExperts heeft Scarabee die?!
Jazeker, 3 stuks wel te verstaan. Marieke, Peter en Ellen hebben in oktober een avond van de NeVoBo bijgewoond. Waardoor ze zich nu vereningsexpert mogen noemen.

Wat houdt dat in?
Bovengenoemde kunnen scheidsrechters opleiden zodat zij alle teams binnen Scarabee mogen fluiten, dan heb je de VS2 code. Hiervoor moet je wel de spelregeltoets gehaald hebben. Met alleen de spelregeltoets mag je dames 2 en 3 fluiten en heren 2,3 en 4.

Hoger fluiten?!
Het zou heel fijn zijn als er meerdere scheidsrechters de VS2 code zouden hebben. Het kost je 1 avond. Waar we met elkaar gaan volleyballen en in discussie gaan over de keuzes van de scheidsrechter. Wat gebeurt er? Welke handeling hoort daarbij?

Meedoen?
Dat zou super fijn zijn, stuur even een mailtje naar ellen0611@hotmail.com. Ohja, en meedoen wil NIET zeggen dat je heren 1 of dames 1 MOET fluiten. Alles in overleg

Clinic voor alle leden

Op 5 september organiseerde Scherp Volleybal in samenwerking met Pointmaker Volleybal een clinic voor alle leden van Volleybalvereniging Scarabee. De clinic werd gegeven door niemand minder dan Francien Huurman! De oud-international speelde maar liefst 422 interlands en kwam uit in de sterkste competities van Japan en Italië. Francien Huurman wordt geassisteerd door Peter Hartgring die deel uitmaakte van meervoudig landskampioen Starlift Voorburg.

De clinic was een groot succes waar veel leden van Scarabee aan deel namen. De jeugd werd bezig gehouden van 18.30 uur tot 20.00 uur. Hierbij was een speciaal programma voor de jongste volleyballers. De oudere jeugd kreeg uitleg over hoe je je reactiesnelheid kan verhogen en sneller anticiperen op de situaties.

Vanaf 20.00 uur kwamen de senioren aan bod. Ook hier was de nadruk op anticiperen en reageren op de situaties.

 

Het is leuk om het seizoen te starten met een speciale training gericht om aan het spel actief mee te doen.

Knakentoernooi gaat door tot in de late uurtjes

Ter Aar

Er werd weer volop gevolleybald in sporthal De Vlinder afgelopen week. Naast gezellige potjes volleybal is er tijdens het jaarlijkse Knakentoernooi nog een belangrijk element; de afsluitende feestjes in de bar van de sporthal.

Naast het sporttoernooi staat het Knakentoernooi vooral voor heel veel gezelligheid. Zo zijn sommige teams al weken van te voren bezig met het voorbereiden van hun kleding en kostuums. Dat werpt zijn vruchten af. De meiden van het Dreamteam kregen de originaliteitsprijs voor hun outfit.  Zij gingen verkleed als Mario’s en Luigi’s, inclusief plaksnorren.

De teams worden aan de hand van de eerste twee speelavonden onderverdeeld in sterkte, zodat op de donderdag en de vrijdag de strijd pas echt goed losbarst. De fanatiekelingen proberen tot de laatste minuten de overwinningen binnen te slepen, de minder fanatieke teams vinden het vooral heel belangrijk dat het gezellig is. Waar op dinsdag en woensdag de meeste deelnemers redelijk nuchter naar huis gaan, ziet dat er op de afsluitende dagen iets anders uit.

De laatste wedstrijden worden rond 23.00 uur gespeeld en daarna verdwijnt iedereen naar de bar voor een afsluitende borrel, die tot in de late uurtjes doorgaat. Twee deejays zorgen daar donderdag- en vrijdagavond voor een lekker sfeertje, waarbij de drankjes maar vooral ook de borrelhappen goed liepen. “Het is ieder jaar weer goed opletten dat je je op tijd inschrijft, de inschrijving zit zo snel vol”, vertelt Pauline, teamcaptain van het Thema Team. “Het volleyballen bezorgt mij en mijn vriendinnen heel veel lol, omdat we er helemaal niks van kunnen. Maar het is natuurlijk ook het afsluitende feestje dat ons naar De Vlinder lokt.” Het feestje wordt beide avonden even stilgelegd voor de prijsuitreiking en de loterij. Uiteindelijk kregen alle teams een medaille, die zelfs bij de allerlaatste geëindigde ploegen onder luid gejoel in ontvangst genomen werd. “We zijn dit jaar drie-na-laatste geworden, wat betekent dat we het in ieder geval beter gedaan hebben dan vorig jaar. Mooi toch?”, besluit Pauline.

Roxanne van de Weijden
Witte weekblad, woensdag 21 december 2016

Heren 3 in The Beach

Vrijdag 29 april had heren 3 als afsluiting van het seizoen een uitje. Dit jaar gingen we volleyballen in het zand bij the Beach in Aalsmeer. Ruim op tijd waren we daar, want Jan was jarig geweest en trakteerde bij de koffie op cake en koek. Zijn leeftijd is niet van belang maar zijn enthousiasme houd hem gaande, hopelijk voor nog een lange tijd. Daarna een uurtje volleyballen. Ferry en Stephan zaten aan de kant met een alvast een biertje in hun hand. 4 Tegen 4 werden leuke ralleys met veel rare ballen. We hebben veel plezier gehad in het zand.

WA0001

Hierna gingen we uit eten in de studio’s van Aalsmeer bij Eetze. Al snel werd hier aangevallen op de sushi, steak en andere lekkernijen. We waren hongerig na het volleyballen. Gelukkig is het een all-you-can-eat buffet want enkele teamleden hebben voor een week gegeten. Dit alles werd afgesloten met dessert van veel-kleurig tot overladen met slagroom.

Dit was de afsluiting van een mooi seizoen. We hebben lekker gevolleybald en een mooi resultaat gehaald. Helaas stopt Ferry als trainer van heren 3. We hebben lekker getraind onder leiding van hem en wensen hem een mooie nieuwe uitdaging toe.

We gaan ons voorbereiden op het nieuwe seizoen. Wie weet wat dat brengen zal…

De foto’s zijn gemaakt door Ferry.

WA0003 WA0002 WA0000

Verslag wedstrijd dames recreanten

Wedstrijdverslag dames recreanten

Ja jullie lezen het goed, het dames recreanten team heeft een heuse wedstrijd achter de rug.
Begin maart werd er door een dames team uit Gouda gevraagd of er bij Scarabee een team beschikbaar was in het weekend van 15 t/m 17 april.
Deze dames gaan elk jaar een weekend (SAS voor boven de zestig) met elkaar weg en vinden het leuk om tegen de lokale volleyballers een wedstrijd te spelen.
Het verzoek werd door onze dames met groot enthousiasme ontvangen, dus zo gezegd zo gedaan………

Dinsdag 12 april was er nog een intensieve training om toch vooral goed beslagen ten ijs te komen.
Vrijdag 15 april was het dan zover. Een team van 10 strijdlustige dames getogen in de club kleuren betraden het strijd veld. Gelukkig konden we vertrouwen op de vaardigheden van Dames 1, die alvast het net opgezet hadden.
Op naar de warming up. Na twee rondjes lopen vond een teamgenoot, dat dit niet professioneel genoeg was en Dames 1 het anders deed. Na even afgekeken te hebben op het naastgelegen veld waren we dan toch goed bezig.
Vervolgens was er nog een klein probleempje namelijk geen scheidsrechter. Ook daar was snel een oplossing voor gevonden in de persoon van een vriendelijke toeschouwer en tevens echtgenoot van.

Met knopen in de maag en strak van de stress begonnen we dan aan de wedstrijd tegen 14 uiterst vriendelijke dames uit het Goudse. Wat was het gezellig en wat hadden we een plezier om onze eigen bloopers en die van de tegenpartij. Gelukkig ook nog één set gewonnen van de vijf, de avond kon niet meer stuk. Na afloop met elkaar op de foto en als dank kreeg ons hele team een pakje echte Goudse stroopwafels.
En zoals het een goed en gedreven Scarabee team betaamt : evalueren met bier en bitterballen.

Het was een leuke ervaring een keer met in plaats van tegen elkaar te spelen. We hebben gelachen en de teamspirit is en blijft bij ons hoog in het vaandel staan.
Ik wil alle dames recreanten bedanken voor het enthousiasme, de support en de gezelligheid. Ook degenen die er helaas niet bij konden zijn. En niet te vergeten de scheidsrechter die zich op grote hoogte kostelijk heeft vermaakt.

DAK en Sfeerteam B winnen Knakentoernooi

dakensfeerteambwinnenknakentoernooi_1teraar

DAK won de vrijdagfinale.

TER AAR – De Vlinder stond weer vier dagen in het teken van het Knakentoernooi, georganiseerd door Volleybalvereniging Scarabee.

Dinsdag 8 en woensdag 9 december waren de voorronden, donderdag 10 en vrijdag 11 december de finalerondes (in de Knakentoernooi-volksmond ‘feestavonden’ genoemd). In totaal 48 teams namen deel, met ook dit jaar weer veelzeggende (of is nietszeggende wellicht een betere omschrijving?) namen. Van ‘Wij komen er aan’ tot ‘De Volleysnolley’s’ en ‘Doe mij maar een meter…’, ‘Misschien dat Jan-Jaap nog meedoet’ tot ‘Charlie’s Angels’. In de zaal liepen Disney-figuren rond en piraten (De Dekschrobbers), maar ook ‘De Knietjes’, zoals de niet-volleyballers de volleyballers noemen, omdat zij kniebeschermers dragen. Sommige teams doen al jaren mee: Euhhh, DAK, Nu even Niet, Het Survivalteam, maar ook nieuwe teams of team-namen waren weer van de partij.

Al met al waren het vier sportieve en gezellige dagen, die Frank Ubink met prima organiseren en coördineren en hulp van diverse Scarabee-handjes, wist te draaien.

Donderdag speelde Sfeerteam B, na een avond vol overwinningen, de finale tegen Red Lips. Sfeerteam B pakte de titel. Op vrijdag stonden in de finale de oud-bekenden Euhhh en DAK tegenover elkaar. In een gelijkwaardige, spannende strijd pakte DAK (voor de derde keer in haar bestaan) de titel en werd hiermee volledig ongeslagen (twee gelijkspelen, verder alleen maar overwinningen op de twee speelavonden) kampioen.

dakensfeerteambwinnenknakentoernooi_2teraar

Sfeerteam B won de donderdagfinale

Volleyballen tot op hoge leeftijd

Reünie 100 jaar actief bij Scarabee

Volleyballen tot op hoge leeftijd

jubileum_59_ww
Ter Aar – Volleybalvereniging Scarabee viert deze maand een bijzonder jubileum. Drie van haar leden spelen, sinds 1982, al ruim drieëndertig jaar samen. En dat opgeteld betekent dus een feestje voor 100 jaar Scarabee.

Op zaterdag 17 oktober hadden Jacques Gaastra, Jan Corbijn en Hans Hoogeboom hun sportieve vrienden uitgenodigd voor een reünie. Medespelers en trainers van toen en nu kwamen zelfs uit Markelo (John van der Vegt) en Wageningen (Jan Knoben) naar de Ter Aarse sporthal De Vlinder voor het gebruikelijke recept: een hapje, een drankje en een potje volleybal. De jubilarissen, alle drie rond de zestig, spelen dit competitieseizoen in de vierde klasse van de Nederlandse volleybalbond en denken nog niet aan stoppen.

Wedstrijdshirt

Na een hartelijke begroeting, koffie met gebak en een beetje bijpraten ging het gezelschap richting kleedkamer en volleybalveld. Zonder dat iemand het zag, had Wim Griffioen zich na drieëntwintig jaar weer in zijn laatste wedstrijdshirt gehesen. De oud-volleyballer kon in het veld nog prima meekomen, maar moest na afloop in de kleedkamer wel bijna uit zijn te strakke shirt geknipt worden. En in de bedompte doucheruimte sprak de ene volleyballer met een brede grijns tegen de andere: ‘Je wordt ouder, papa!’

Nadat iedereen weer op adem was gekomen, verplaatste het gezelschap zich voor een gezellige nazit naar een feestzaaltje in De Vlinder. Oude lichtbeelden, foto’s en herinneringen kwamen tevoorschijn. Weet je nog: Sjaak – de Beuker – Gaastra met zijn snoeiharde aanval over links? George Reurings met zijn befaamde zijwaartse Reuringsrol? En de sokken van Joost Scholte? Namens het bestuur sprak Marianne Verkade de jubilarissen toe en overhandigde hen een nieuwe sporttas. Daarmee kunnen ze nog heel wat jaren verder.

geschreven door Paul Mons
uit Witte weekblad, editie Nieuwkoop, week 43 2015