Nieuw Seizoen 2020-2021

Trainingstijden

Senioren kunnen vanaf 25 augustus weer komen trainen. De mini’s en jeugd starten weer vanaf 1 september.  

In de bijlage vind je de trainingstijden van alle teams.

NB: het gaat goed met Scarabee. De vereniging is groter dan ooit. Maar dit heeft ook een keerzijde. Het is volle bak op dinsdagavond en voor de technische commissie een behoorlijke puzzel om elk team in te delen incl. beschikbare trainers. Het liefst trainen we allemaal op dezelfde avond, wel zo gezellig. Het bestuur kan niet uitsluiten dat we bij verdere groei van de vereniging in de toekomst toch moeten uitwijken naar een tweede trainingsavond.

Maatregelen

Dat we weer starten, betekent niet dat alles weer normaal is. De volgende maatregelen zijn van toepassing als je komt volleyballen:

·         Gezond verstand gebruiken staat voorop! Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

·         Als je positief getest bent en/of als je huisgenoot in nauw contact bent geweest met een COVID-19 patiënt blijf je thuis. Daarnaast blijf je minimaal twee weken thuis als in een oranje gebied bent geweest. 

·         Neem de veiligheids- en hygiëneregels in de sporthal in acht. Volg de looproutes en instructies.

·         Tijdens het sporten dient waar mogelijk 1,5 meter afstand te worden gehouden, maar als dat een normale sportbeoefening in de weg staat mag de 1,5 meter tijdelijk worden losgelaten.

·         Tijdens rustmomenten en na afloop van het sporten dienen sporters van 18+ afstand tot elkaar te houden. Dus ook in de kleedkamer en in de kantine.

·         In de kleedkamers zijn maximaal zes personen tegelijk aanwezig (douchen is toegestaan). Zijn er zes personen in de kleedkamer? Dan wacht je even.

·         Kom waar mogelijk al omgekleed naar de sporthal en douche thuis als dat kan. Niet verplicht, maar wel een veilige keuze.

·         Zingen en uitbundig schreeuwen is niet toegestaan (wij verwachten dat deze maatregel met stil gejuich wordt ontvangen).

·         Blijf zoveel mogelijk bij je eigen team in de buurt en ga niet onnodig door de sporthal lopen.

·         Na de training of wedstrijd worden ballen gereinigd door het desbetreffende team. Materiaal is hiervoor aanwezig. Stop daarom vijf minuten eerder met trainen, zodat er voldoende tijd is om de materialen te reinigen.

·         Zorg ervoor dat je 10 minuten voordat jouw training begint aanwezig en/of omgekleed bent. Wacht naast jouw veld in de hoek van de sporthal. Zo voorkomen we op wisselmomenten drukte in de kleedkamers.

·         Verlaat na de training direct de zaal (indien mogelijk i.v.m. restricties kleedkamers).

·         Vanaf 13 jaar moeten personen uit meer dan een huishouden een mondkapje dragen voor het reizen naar uitwedstrijden in dezelfde auto.

Horeca

De horeca van de vlinder is gewoon open. Daarvoor gelden de maatregelen zoals aangegeven door Rijnvicus.

Trainers gezocht

Het is altijd weer een uitdaging; voor alle teams een trainer vinden. Ook dit jaar weer. We doen hier opnieuw een oproep. Lijkt het jou leuk om training te geven aan een van onze jeugdteams? Laat dit dan weten aan Remco Cats. tc@volleybalscarabee.nl . We kunnen je ook ondersteunen als je nog niet helemaal zeker bent, bijvoorbeeld door te adviseren of je een cursus aan te bieden. We verwachten van niemand dat diegene een professionele trainer is. Het is ook mogelijk om met een groep training te geven, zodat je niet elke week hoeft.

Als er niet voldoende trainers zijn, is het bestuur genoodzaakt om teams aan te wijzen die verantwoordelijk worden voor het verzorgen van trainingen aan de jeugd.

Alles hierboven is natuurlijk onder voorbehoud. Ook wij weten niet hoe het gaat lopen en zeker in het begin zal het even raar zijn. We hopen dat we zoveel mogelijk kunnen spelen zoals we gewend zijn. Als maatregelen veranderen brengen wij jullie daarvan uiteraard op de hoogte.

Voor nu alvast weer heel veel spelplezier!

Groeten

Het bestuur